Till fredagsmyset
Kategori: Recept
Efter en tuff vecka i skolan, så är det äntligen dags för fredagsmys. För vår del innebär det en kväll med mycket god mat. Dessutom är den nyttig och näringsrik, så därför tänkte vi dela med oss av den.
Kryddade viktlöksjärpar med avokadosallad, tomatsallad och bulgur.

Vitlöksjärpar, 3 portioner
600 g nötfärs
3 äggulor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
0,5 dl matlagningsgrädde
Spiskummin och chilikrydda efter smak
Blanda alla ingredienser väl till en jämn smet. Forma till ovala biffar. Stek med smör i panna.
Avokadosallad
Avokado
Kikärtor
Citronsaft
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt och peppar
Skär avokadon i önskad form. Blanda i de övriga ingredienserna i valfri mängd. Låt den gärna stå ett tag innan servering, då kommer smakerna fram.
Tomatsallad
Tomat
Basilika
Olivolja
Citronskal
Lite citronsaft
Salt och peppar
Skär tomaterna i små bitar. (OBS, ta väck den mjuka "kärndelen", annars blir det en enda gegga). Finhacka basilika och blanda ner med resterande ingredienser efter behag. Låt även denna stå ett tag för att få fram smakerna extra mycket.

Som tillbehör hade vi bulgur, crème fraiche och kalamata oliver. Super gott! Ett bra tips på god mat när idéerna sviker. Hoppas ni får en trevlig fredagskväll, för det ska vi ha.
/ Ellen och Julia