KLARA FÄRDIGA KÖR

Lunch

Kategori: Kost

 
Stekta ägg, makrill i tomatsås, kidneybönor och gurka blandat med olivolja, basilika, salt och peppar. Lite bladspenat las även på tallriken och sen är en god och näringsrik lunch fixad. Svårare än så behöver det inte vara! / Julia

Premiärtur

Kategori: Träning

Svettigt men härligt! Snart hugger jag in i asiatisk kycklinggryta med glasnudlar, kan knappast bli godare än nu.

Vi har fortfarande inte fått in vår sjunde anmälan angående veckans utmaning. Så chansen till rätt tajming finns fortfarande! Lycka till. / Julia

Veckans utmaning

Kategori: Veckans utmaning

Första dagen efter lovet och vi tror att vi talar för alla när vi säger att vi varit lite småsega idag. Därför blir denna veckans utmaning inte speciellt ansträngande. Iallafall inte för tillfället. Veckans utmaning är att anmäla sig till vårt lopp. Anmäl er tillsammans med släkt och vänner och ni har chansen att vinna fina priser. För att motivera er lite extra så bestämde vi att den som änmäler sig som nummer 7 idag vinner en presentförpackning från Apoteket. Så kom igen och anmäl er nu!
 
Anmälan skickas till [email protected] 
 
 
 
/ Ellen och Julia

Just nu

Kategori: Kost

Favoritmellanmålet jag kör hårt med nuförtiden: kvarg med lågkalori äppelmos, kanel, rostade nötter&frön. Mmmm!

/ Julia

Söndagspass

Kategori: Allmänt

Lovets sista träning blev ett brännande benpass. Ben är nog det jag gillar att träna allra mest. Eftersom benen är en sådan stor muskel får man lätt upp pulsen lite extra. Man får snabbt upp flåset vilket är precis vad jag gillar!
 
 
Det blev en blandad kompott med benövningar. Både i maskin, med skivstång och funktionellt. Ska erkänna att jag är oerhört dålig på namnen av alla de övningar jag gör... vilket gör det svårt att gå in på närmare detaljer. Men det är en sak jag ska bli bättre på, så håll ut! Efteråt blev det en snabb men god återhämtningslunch. Tonfisk med lite örtsalt och basilika, keso och cashewnötter. Både proteinrikt och fettsnålt, perfekt.
 
Ha en fortsatt bra dag! / Julia

Back

Kategori: Träning

Hemma efter ett sjukt intensivt pass med Maria. Började med intervaller och fortsatte sedan med superset. Var riktigt jobbigt!



Äntligen börjar det hända grejer med min rygg, har alltid haft mycket ben och rumpa men nu börjar överkroppen komma ifatt. Är dock fortfarande en bit kvar men det är små steg som gäller. Nu ska jag ladda batterierna sen väntar en trevlig lördagskväll!

/ Ellen

 

Skor

Kategori: Allmänt

Äntligen är det helg och jag har jobbat klart för denna gången. Nu återstår det två dagar av lovet och jag ska försöka njuta så mycket som det bara går. Startar dagen med lite PA jobb följt av ett pass på gymmet. Dags att testa på mina nya skor också.

Ha en trevlig lördag! / Ellen

Mexikansk linssoppa

Kategori: Recept

Bjuder på ett recept om är min personliga favorit för tillfället. En riktigt god och smakrik soppa med både gröna och röda linser. Linser är rika på protein, fibrer och mineraler. Perfekt som ett vegetariskt alternativ eller för att höja proteinnivån lite extra i soppor och grytor.
 
 
Använde mig av Herbamares örtbuljong som bodystore.com sponsrat oss med. Den är ekologisk och allra bäst saltfattig, vilket kan vara bra för sånna som har lätt för att salt för mycket...sånna som mig. Är du sugen på att testa den, finns den att köpa HÄR.
 
Här kommer receptet, detta är räknat till 4 personer:
2 gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 liter vatten
1 msk grönsaksbuljong
1,5 dl gröna linser
1,5 dl röda linser
1 burk krossade tomater
3-4 stjälkar selleri
1 tsk spiskummin
1 tsk chillipulver
1 tsk salt
 
Gör såhär:
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i en gryta med olivolja. Tillsätt de gröna linserna, vattnet, buljongen och tomaterna. Låt puttra under lock i ca 25 min. Skölj och hacka sellerin i mindre bitar. Lägg sellerin i grytan och tillsätt kryddorna och de röda linserna. Låt puttra i ytterligare 10 min. Servera med en klick lätt creme fraiche eller kanske kvarg för lite extra protein.
 
 
Testa! Så himla god! / Julia

Jobb

Kategori: Allmänt

Detta var precis vad jag behövde efter en lång jobbdag, lite motivation i form av tidningen fitness. Jag jobbar hela veckan så kommer tyvärr bli glest med uppdateringar ifrån mitt håll. Tur att Julia håller ställningarna! Nu ska jag ladda batterierna innan ett ryggpass på gymmet väntar!

/ Ellen

25 dagar

Kategori: LOPPET

 
God morgon! Såhär såg det ut på Olofströmssidan i BLT idag. Det har verkligen börjat närma sig nu, bara 25 dagar kvar. Så dags att ni som inte redan gjort det, skickar in en anmälan till [email protected]. För ni är väl med oss?

Förra veckan var vi ute runt i byn och raggade sponsorer. Det slutade med att vi fick med oss sammanlagt 10 stycken olika affärer, företag och kedjor vilket vi är mycket nöjda över. Intersport, Motiva, Holjebadet, Genuin Hälsa, Sparbanken, Folktandvården, Stena, Army Fitness och Functional Health sponsrar oss med fina hälsfrämjande priser som alla ni som går i mål har chansen att vinna i en prisutlottning. Mixiprint har dessutom sponsrat oss med affischer som ni snart kommer få se hänga i byn. Stort tack till alla er!
 
Ha en fortsatt bra dag, vi hörs! / Ellen och Juila

Veckans utmaning

Kategori: Veckans utmaning

Hej! Hoppas allt är bra med er och att ni är redo för en ny utmaning. Denna veckan lägger vi fokus på rygg, utmaningen är sammanlagt träna tre stycken ryggpass under veckan. Att ha en stark rygg är bland annat väldigt bra för att lättare lyckas ha en bra hållning, något som jag gissar nästan vi alla behöver tänka på. Glöm dock inte att din rygg behöver ca 48h vila emellan, innan den är redo för ett andra och sedan tredje pass. Därför bra om du kör igång redan idag med det första, så du hinner med alla tre!
 
 
Och glöm inte att anmäla er till vårt lopp den 16 Mars, knappt en månad kvar nu!
Skicka ett mail till: [email protected]
 
Hoppas ni är med oss, nu kör vi! / Ellen och Julia
 

Tre av tre

Kategori: Veckans utmaning

Min veckas tredje fiskmåltid är nu uppäten. Idag blev det torsk, GOTT. Jag fullföljde alltså veckans utmaning, gjorde ni?

/ Julia

Träna lungt

Kategori: Träning

Hej allihop! Är nyss hemkommen från Motiva där ett ryggpass blev gjort. Kändes bättre än vad det gjort på länge. Kanske detta då det knapp blivit någon träning alls för min del denna veckan och jag istället fått vila upp mig och sakna det. För det första har det knappt funnits någon tid och för det andra hade jag verkligen ingen ork. Tror det var min kropp som sa ifrån, då det den senaste tiden gått veckor efter veckor med svettiga träningspass varje dag.
 
Det är väldigt lätt att glömma bort vilan när man tycker träning är så kul. När all träning tillslut blir på automatik, försvinner dock lätt den härliga glädjen och känslan av att klara en utmaning och märka utveckling. Dessutom så måste kroppen få vila. Det är under vilan som det händer, det är då som reslutaten av träningen visar sig. Utan vila står man lätt still och träningen blir tillslut bara tyngre och tyngre, istället för bättre och bättre vilket är riktningen det borde gå mot.
 
Att vara utvilad inför träning är förmodligen den bästa förberedelsen för att lyckas nå ett roligt, effektivt, svettigt och givande pass. Stoppa upp och njut av att med gott samvete kunna unna dig vilodagar. I många fall kan det vara bättre än ett omotiverande och ogivande träningspass. Alltså, träna lungt! En liten påminnelse till både mig själv och till er.
 
 
Ha en fortsatt skön söndag. Nu laddar vi för en ny och härlig vecka! / Julia

Sportlov

Kategori: Träning

Inledde ett efterlängtat sportlov med ett kickass benpass med en klasskompis till mig. 20 min löpning på det och jag är mer än redo för helg. Hoppas även på att kunna bjuda på mer än spegelbilder ifrån passen nu när det är dags för lov.

Dagens pass såg ut som följande

10x3 frontsquat
10x3 enbenspress
8x3 utfall på bänk
10x3 hamstring curl
10x3 kick-backs i cable
10x3 leg extension
10x3 vader

Blev hela 7 övningar idag, effektivt pass med andra ord. Kroppen fullständigt skriker efter mat och pappas chili con carne står på spisen.

Trevlig fredag på er / Ellen

Quinoaflingor

Kategori: Kost

 
 
Godmorgon! Kommer med ett tips på något som jag själv köpte första gången förra veckan, nämligen quinoaflingor. HIttade de i en hälsokostaffär och då jag såg ordet glutenfria nappade jag direkt då jag börjar trötta lite på havregrynen till min gröt. Dessutom har quinoa ett högt värde av protein och mineraler.
 
Det går som sagt utmärkt bra att göra gröt av dem, men de ger en rätt speciell smak och konsisten. (Tänk mannagrynsgröt med quinoasmak.) Därför brukar jag ta hälfen havregryn och hälften quinoaflingor. Förutom till gröten kan man även ha dem i sin müsliblandning, i brödet, knäckebrödet eller i smoothien.
 
Ha en bra fredag och trevlig helg!  / Julia
 
 

Alla hjärtans dag

Kategori:

Dags att bege sig till gymmet. Hoppas att ni har en lika bra alla hjärtans dag som jag har!

/ Ellen

ENJOY

Kategori: Allmänt

Bjussar på lite bilder som inte riktigt blev som de skulle...
 
 
 

 
 

Lunch

Kategori: Kost

En av de tre fiskmåltiderna är uppätna. Aningen grått kanske.. men fasiken så gott!

 
/ Ellen och Julia

Nr. 3

Kategori: Träning

Ben

Kategori: Träning

Kickar igång en lång tisdag med ett benpass på gymmet. Har Maria med mig idag. Maria som är nybliven SM medaljör efter helgens SM tävlingar i veteranfriidrott. Inte varje dag man har sånt sällskap inte. Dagens första pass blev en mix, av front squats, benpress med ett ben, utfall i smith med mera. Riktigt bra start på dagen!

/Ellen

Veckans utmaning

Kategori: Veckans utmaning

Herregud vilken start på veckan vi haft. En sjukt produktiv och fullspäckad måndag för vår del. Allt från biljettkaos till besök hos tidningen har stått på schemat idag. Men det är ju som sagt måndag och som ni nog vid detta laget vet så innebär det en ny utmaning. Denna veckans utmaning kommer bli en baggis för er som gillar och äter mycket fisk. Denna veckas utmaning är att äta minst 3 måltider där fisk är proteinkällan. 
 
Fisk är något vi alla borde äta mer av. Tonfisk, lax och torsk är utmärkta proteinkällor då de både är hyfsat magra (iallafall tonfisk och torsk) och innehåller en massa viktiga omega-3 fetter. Om man vet med sig att man äter på tok för lite fisk finns det Omega-3 kapslar att ta. Men vi rekommenderar självfallet att äta fisk istället. 
 
Glöm inte heller att anmäla er till vårt lopp på [email protected]
 
 
 
/ Ellen och Julia
 

Standardfrukost

Kategori: Kost

God morgon! Såhär har min frukost sätt ut på sistone: havre- och quinoa proteingröt med blåbär, osockrad äppelmos, kanel, jordnötssmör och mjölk. Gott och inte minst mättande, alltså en perfekt vardagsfrukost. Till detta en kopp kaffe och en mivitotal-shot. Redo för dagen!

Snart väntar skolan. Vi hörs under dagen, en ny utmaning väntar.
Ha en bra dag! / Julia

Mighty Sport

Kategori: Kost

Nu är min träningsvecka avslutad. Dagens pass bestod av ett intervallpass och lite mage/rygg. Det blev riktigt svettigt, så nu när jag kom hem tyckte jag att det passade bra att testa sportdrycken som jag och Julia fick hemskickad för ett tag sen. Den är ifrån www.bodystore.com (direktlänk: här) Den innehåller bland annat rosenrot, spenat och rödbetsjuice. Det finns även en hel del aminosyror tillsatta. Perfekt att ta både innan och efter man ska springa en längre sträcka. 
 
 
Jag blandade en matsked koncentrat med ca 3dl vatten. Man kan även blanda med juice om man känner för det. Som ni ser på bilden så ser det kanke inte supergott ut, men den smakade faktiskt över förväntan. Påminde ganska mycket om grönt te, fast med "starkare", mer distinkt smak. Detta bli nog något jag kommer fylla på batterierna med efter jag sprungit intervaller, distans eller bara joggat en längre bit. 
 
/ Ellen
 
 

Snart där

Kategori: Våra mål

Idag föll dagens träning på triceps, biceps och bröst. Är uppe i 30 armhävningar nu, så 10 kvar sen är jag där! Härligt när man sakta men säkert märker hur träningen ger resultat, inte sant?
 
 
Ha en fortsatt trevlig lördag, vi hörs! / Julia

Fredag

Kategori: Träning

Celsiusen är öppnad och nya linnet är på. Fredags pass står på tur!

/Ellen

TIPS!

Kategori: Allmänt

Idag blev jag två träningslinnen rikare efter ett besök på Willys. De hade ett jättebra erbjudande som jag föll för direkt.. köpte man två valfria produkter från Pierre Robert fick man nämligen tre nummer av tidningen Topphälsa på köpet! Fanns sport-bhar, långtröjor och tshirtar i flera färger, för mig blev de dessa två i korall och blått. Har aldrig testat deras grejjer innan, men verkar bra så skynda till Willys om ni är sugna.
 
 
Har redan ramlat in några anmälningar till loppet vilket glädjer oss, fortsätt så!  Nu ska jag äta ett stort lass med kyckling och greksallad. Är välbehövligt efter dagens ryggpass. / Julia
 
 
 

Svettigt

Kategori: Träning

Dagens första pass är avklarat. Sprang milen och tiden börjar krypa ner mot 50 min, är dock en bit kvar. Men som sagt börjar närma mig. Känns som om jag har svettats minst en liter. Nu ska jag hem och fylla på batterierna innan det är dags för dagens andra pass. TRX med Alfred står på schemat och jag är riktigt taggad!

/Ellen

Loppet

Kategori: LOPPET

Hej allesammans! Hoppas ni har haft en bra träningsvecka med många situps. Vi har fått frågan om man måste springa loppet den 16 mars. Det behöver man inte. Man får självklart gå sträckan om man känner för det. Det är bara till att anmäla sig på [email protected] om man vill delta. Det kostar som sagt inget och sträckan är 5km. Hoppas ni är lika taggade som vi är!
 
/ Ellen och Julia

Nya favoriter

Kategori: Träning

 
Fick hem ett efterlängtat paket från Sportamore idag. Det innehöll ett par nya löparskor, turkos/blåa Nike Lunarglide 4. Är helnöjd och det absolut bästa är att de är helt underbart sköna redan i första steget vilket är guld värt då man slipper den aningen plågsamma gå-in-perioden. Spricker av längtan tills snön är borta så man kan ut springa långa rundor igen, känner på mig att dessa godingar har många mil att vänta!
 
/ Julia
 
 
 

Klara färdiga kör loppet

Kategori: LOPPET

Äntligen! Nu är det dags att göra det officiellt. Den 16 mars blir det dags för er att snöra på er löparskorna. Vi ska hålla i ett 5 km långt lopp här i Olofström. Det kommer inte kosta något alls att delta och ni kan anmäla er redan i dag på vår mail som är [email protected]. Viktigt att alla som vill vara med anmäler sig, då nummerlappar kommer delas ut vid starten. Alla som kommer i mål har chansen att vinna fina priser. Priser som främjar en hälsosam livsstil.  Mer info kommer när det börjar närma sig. Hoppas att ni är lika taggade som vi är. 
 
 
Nu kör vi! / Ellen och Julia
 
 

Lunchtips

Kategori: Recept

 
God förmiddag! Blev lunch hemma idag så tänkte dela med mig av dagens påhitt:
Fräs finhackad rödlök, vitlök och ingefära i olivolja. Lägg i köttfärs när löken blivit glansig, salt och peppra! Lägg  i valfria grönsaker när köttfärsen nästan är färdigstekt,  jag tog några frysta blomkålshuvuden. Krydda med kinesisk soja och röd currypasta, smaka av med ev. mer salt och peppar. Skulle egentligen ha quiona till, men hann inte koka klart... Så fick bli sallad och kall sås, GOTT.
 
Nu ska jag kila tillbaks till skolan. Ha en fortsatt bra dag! / Julia

Done!

Kategori: Våra mål

Veckans utmaning

Kategori: Veckans utmaning

Ny månad, ny vecka och nya tag. Måndag innebär att det är dags för en ny utmaning. Denna veckan är det tänkt att magen ska få sig en omgång. Veckans utmaning är att få ihop minst 500 situps av alla de slag. Sneda, raka med eller utan vikt. Bara att köra på!
 
 
/ Ellen och Julia

Omelettmuffins recept

Kategori: Recept

 
Hejsan, här kommer receptet på "omelettmuffinsen" jag visade er innan. Perfekt som lunch, kvällsmat eller varför inte mellanmål.
 
Till 4 st (1-2 portioner):

Vispa ihop 2 stora eller 3 små ägg i en bunke. Blanda ner 1 dl kvarg och en skvätt vatten. Vispa ihop till en jämn smet och krydda med salt och peppar.
Vänd ner de ingredienser du vill ha i dina muffins. Här kan man välja helt efter smak men jag tog riven ost (vilket jag kan rekomendera då det gör mycket för både konsistens och smak) färska champinioner delade i bitar och grovhackad rökt skinka.
Häll smeten i muffinsfomrar och tänk på att smeten sväller så fyll inte hela formen. Tillsist strösslade jag på lite oregano. Sätt sedan in i ugn på 175 grader tills de fått fin färg, tar ca 20-30 min.
 
Smaklig måltid! / Julia
 

Bodystore

Kategori: Vi testar

Hej allesammans! Hoppas att ni har haft en skön lördag och att kvällen blir minst lika bra. Vi sitter för tillfället och väntar på Melodifestivalen med lite nötter, frukt och kaffe. Häromdagen fick vi lite produkter hemskickade. Det var sportdryck och buljong i från www.bodystore.com.  Vi har inte hunnit testa de ännu, men vi är jättetacksamma. Supersnällt! 
 
Sportdrycken hittar du här och buljongen hittar du här, vi återkommer med fullständiga recensioner när vi testat produkterna. Tack än en gång för att vi fick testa detta!
 
 
 
/ Ellen och Julia
 
 
 

Celsius

Kategori: Vi testar

Omdöme kommer...

/ Ellen och Julia