KLARA FÄRDIGA KÖR

Rosmarinkyckling med bönsallad

Kategori: Recept

Här kommer ett snabblagat och supergott kycklingrecept som hittas i Icakuriren. Är en bra och nyttigt måltid med sitt låga kolhydratinnehåll och höga proteininnehåll.
 
Till 4 portioner behöver du:
4 kycklingfiléer
1 msk torkad rosmarin
salt och peppar
smör till stekning
 
Bönsalladen:
300 g vaxbönor
250 g körsbärtomater
1/2 gurka
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 mindre vitlöksklyfta
 
Till servering:
Fetaost
 
Gör såhär:
Halvera varje kycklingfilé till två tunnare. Krydda med rosmain, salt och peppar. Ansa och koka bönorna i saltat vatten i cirka 2 minuter. Häll av i durkslag och skölj dem hastigt. Skär tomat och gurka i bitar. Blanda runt bönor, tomat och gurka med olja och vinäger. Pressa i vitlöken. Salta och peppra. Stek kycklingen i cirka 3 minuter på varje sida tills de är genomstekta och har fått en fin färg. Servera kyckligen med bönsalladen och fetaost. Även gott ringla över lite extra balsamvinäger-kräm, finns att köpa på flaska i vanliga mataffärer.
 
 
Smaklig måltid!
/Julia
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: