Basilikalax med cirtonkeso
Kategori: Recept
Här kommer ett snabbt och lättlagat laxrecept. Enligt livsmedelsverket rekomenderas vi att äta fisk och skaldjur 2-3 gånger i veckan. Detta för att det innerhåller just de viktiga mineraler och vitaminer som vi annars får i oss för lite av. Just laxen är en fet fisk som är fylld av nyttiga Omega-3 fetter. Den är även rik på protein och snål på kolhydrater. Alltså ett perfekt val till en hälsosam middag!
Gör såhär:
Låt laxfilen tina så att den blir så pass mjuk att du kan skära ett avlångt jack i mitten på filen. Lägg filen i en ungssäker form och fyll jacket med några basilikablad. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar.
Låt laxfilen tina så att den blir så pass mjuk att du kan skära ett avlångt jack i mitten på filen. Lägg filen i en ungssäker form och fyll jacket med några basilikablad. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar.
Skär valfria grönsaker i önskad form. Jag valde rödlök, morötter och körsbärstomater. (Funkar exempelvis även bra med palsternacka, rotselleri, rödbetor eller kanske paprika) Ringla över lite olivolja och strö på flingsalt. Får det plats kan du ha allt i samma form. Skjuttsa in det i ungen på 200 grader, tar cirka 20 min. Väljer du tomater så vänta med att lägga på dem tills det är ca 5-10 kvar, de blir klara väldigt snabbt!

Till detta gjorde jag en blandning på keso, citronskal, kikärtor och svartpeppar. Mycket gott och ger dessutom ett extra tillskott på protein! Gillar man inte keso eller kikärtor, passar det lika bra med någon kall sås gjord på exempelvis creme fraiche. Men testa och smaka innan du säger nej!

Bara jag som blev hungrig nu?... Lycka till och smaklig måltid!
/Julia