Pannkaksmys
Kategori: Recept
Hej allihopa! Idag har vi gjort pannkakor, efter ett recept som vi fick av en av våra lärare. Det var supergott och dessutom är dem glutenfria. Vi är inne på vår andra glutenfria vecka och vi märker båda två lite skillnad. I och med att mängden kolhydrater har minskat, har det blivit mer kött och fett på tallriken. Vi äter fortfarande kolhydrater men de är naturligt glutenfria. Det krävs mer tid för att se om det verkligen gör någon skillnad. Men än så länge känns det bara bra, framförallt för våra magar.
Här kommer det smarriga receptet på de så kallade Mandelpannkakorna

Till 2 hungriga personer:
2 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
4 ägg
2 dl grädde (vi använde mellangrädde)
Vispa alla ingredienserna och stek i matfett. Till pannkakorna hade vi bär, frukt, vårt älskade jordnötssmör och kvarg. Detta var riktigt gott! Vi tackar Josefin för tipset.

/ Ellen och Julia