Omelettpizza
Kategori: Recept
Igår testade jag att för första gången att göra en omelettpizza, låter kanske konsitgt och är för er pizzaälskare kanske inget som lockar. Men det var väldigt gott och kändes mycket bra för magen. Är ju inte på tal så mycket nyttigare än en vanlig pizza...
Gör såhär:
Vispa ihop 2 ägg, 1 msk fiberhusk (finns glutenfritt), en skvätt vatten, en skvätt mjölk och 1 krm salt. Låt stå och svälla i någon minut, ska bli till en något tjockare smet. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, förgrädda i ugn i ca 10-15 min på 225 grader.

Medan botten är i ugnen, kan du förbereda fyllningen. Här kan man låta fantasin flöda, jag valde att toppa min med skivade champinoner, knaperstekt bacon och färsk tomat. Kan även tänka mig att det varit gott att använda köttfärs, skinka eller varför inte tonfisk. Se bara till att din fyllning ger smak, för själva omeletten är i sig rätt så smaklös. Toppa din fyllning med riven ost och skjutsa in i ugnen i ytterligare 10-15 min. Klar för servering när osten har smält och fått fin färg.

Receptet är till en person, men går utmärkt bra att dubbla sattserna och göra en större omelettpizza till fler personer. Som tillbehör hade jag bladspenat vilket är fullt på nyttigheter. Kan även vara passande med någon kall sås till om man så önskar. Testa, testa! Perfekt om du fortfarande inte gjort veckans utmaning...
Trevlig helg! Hörs imon, då väntar en nyhet...
/ Julia