Lussebullar
Kategori: Recept
Den glutenfria kosten blev som jobbigast förra veckan när mamma bakade lussbullar... Älskar saffran så för att stilla mitt sug letade jag upp ett recept på lussebullar som är helt naturligt glutenfria. Det är ett LCHF-recept, så därför är de även helt utan socker. Istället använder man sötningsmedel som stevia. Resultatet blev över förväntan!
Här kommer receptet:
Vispa ihop 4 ägg och 3 msk sötningsmedel i ca 5 min, det ska bli fluffigt. Smät 50 g smör och vispa ner i smeten tillsammans med 1 dl grädde och 0,5 g saffran. Blanda ihop 1 dl kokosmjöl (finns i hyllorna bland vanligt mjöl), 4 msk fiberhusk och 2 tsk bakpulver för sig. Vänd sedan ner i den andra smeten och blanda med slev. Låt svälla i ca 5 min.

Smeten blir rätt klibbig och ömtålig. Att rulla de avlånga rekomenderar jag därför inte, jag tryckte istället ut längre slingor som jag sedan kunde rullade ihop till 10 st lussebullar. Tryck ner russin, pensla med ett vispat ägg och sätt in i ugn på 175 grader i ca 15 min. (Se upp, för de tog väldigt lätt färg!)

Konsistensen är lite annorlunda, men smaken är densamma! Så jag är mer än nöjd och mitt begär efter lussebullar är nu stillat. Dessutom känns de mycket lättare i magen än vad vanliga gör. Helnöjd!
/ Julia