KLARA FÄRDIGA KÖR

Hemmagjord müsli

Kategori: Recept

Då jag bara har hittat en bra glutenfri müsli i affären och jag i detta lag har tröttnat på den, var det dags att göra en egen hemmagjord. Här kan man låta fantasin flöda och ta lite av varje från det man gillar. Måtten av allt tog jag på lite känn, men ungefär såhär gjorde jag min:
 
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke:
100 g grovhackade mandlar
100 g grovhackade hasselnötter
3 dl kokos
1 dl psyliumfrön
1 dl linfrön
3 dl ren havregryn (glutenfritt)
3 dl boveteflingor
2 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
 
Blanda ett glas vatten med någon matsked rapsolja. Häll över och blanda väl.
Sen tog jag även i några dust kanel. Vill man ha den något sötare, kan man även ringla över lite flytande houng. Platta ut röran på en braspanna.
Sätt in i ugn på 150-200 grader i ca 30 min.
 
 
Svårt att fånga till en rättvis bild. Men lovar, det är supergott! Dessutom så oerhört mycket nyttigare än de man köper som ofta är fullproppade med socker. Tillsammans med lättkvarg och torkade aprikoser blev det dagens mellanmål. Nu ska jag snart möta upp Ellen, långpromenad på tur.
 
Ha en skön Annandag jul!
 
/ Julia

Kommentarer


Kommentera inlägget här: