KLARA FÄRDIGA KÖR

Våffelrecept

Kategori: Recept

God förmiddag allihop! Såhär på våffeldagen unnar vi oss våfflor till lunch. De innehåller mycket protein från mandlarna och äggen plus att de är glutenfria och laktosfria då vi använt oss av laktosfritt smör och kvarg.
 
Till 6 stycken våfflor:
2 dl mandlar
1,5 dl vatten
2 hela ägg
2 äggvitor
2 tsk fiberhusk
50g lättkvarg
1 tsk bakpulber
En nya salt
 
Gör såhär:
Finhacka mandlarna till mycket små bitar, det ska nästan bli som ett mandelmjöl. Häll i övriga ingredienser och blanda. Ställ i kylskåpet medan du värmer våffelgärnet. Smöra järnet och stek våfflor.
 

Till hade vi kvarg, lågkalori jordgubbsylt och äppelmos, banan och bär. Underbart gott!
 
Ha en fortsatt bra dag.  / Ellen och Julia
 

Kommentarer

  • My säger:

    Kan man byta mandlarna mot mandelmjöl? :)

    Svar: Det kan nog ge en annan smak&konsistens, men tror absolut att det ska funka bra! :)
    klarafärdigakör

    2013-03-25 | 16:20:23

Kommentera inlägget här: